احتمالا شما هم تا به حال به مشکلات عجیب و غریب گوشی موبایل تان برخورد کرده اید. معمولا در این جور مواقع ریست کردن گوشی می تواند مفید باشد اما مسئله این است که دل را به دریا زده و خودتان گوشی را ریست کنید یا برای انجام این کار به تعمیرکار مراجعه کرده و هزینه ای پرداخت نمایید. البته انتخاب با شماست. چنانچه انتخاب تان را انجام داده و خود مایل به انجام کار هستید این نوشته را حتما دنبال کنید.
Hard Reset یا فکتوری ریست برای این طراحی شده است که گوشی شما را به حالت اول یا همان تنظیمات کارخانه برگرداند. با انجام دادن فکتوری ریست تمام اپلیکیشنهای نصبشده، فایلها، اطلاعات و تنظیمات پاک میشود؛ انگار که گوشی را برای اولین بار روشن کرده باشید. البته بازگشت به تنظیمات کارخانه به این معنی نیست که سیستم عامل دستگاه هم به نسخه قبل بازمیگردد. معمولا شرکتهای تولیدکننده روشهایی برای بازگرداندن خودکار اطلاعات شما در نظر گرفتهاند، ولی بهتر این است که پیش از فکتوری ریست کردن از فایلها و اطلاعت مهم خود پشتیبان بگیرید تا خیالتان از همه جهت راحت باشد.
هارد ریست اندروید از طریق منو
برای انجام دادن این کار مراحل زیر را دنبال کنید:
- به منوی Settings بروید.
- در بخش Personal وارد بخش Backup & Reset بشوید.
- در این مرحله ممکن است از شما رمز قفل گوشی خواسته شود؛ آن را وارد کنید.
- مطمئن شوید که گزینه Automatic Restore فعال است.
- گزینه Factory data reset را لمس کنید.
- ممکن است دوباره در این مرحله از شما رمز قفل گوشی خواسته شود.
- گزینه Delete Everything را لمس کنید.
- گزینه Reboot را انتخاب کنید تا دستگاه خاموش و روشن شود.
مراحل بالا با توجه به برند گوشی شما ممکن است متفاوت باشد، ولی کلیات آن به همین شکل است. با فعال بودن گزینه Automatic Restore گوگل از بعضی اطلاعات و تنظیمات گوشیتان پشتیبان میگیرد تا پس از ریست کردن با وارد کردن اکانت گوگل خود این اطلاعات را بهراحتی بازگردانید.
هارد ریست اندروید از طریق دکمهها
گاهی پیش میآید که گوشی شما هنگ کند و نسبت به هیچ چیز واکنش نشان ندهد. اگر در چنین وضعیتی قرار گرفتید، میتوانید برای بازگشت به تنظیمات کارخانه این راه را امتحان کنید:
- ابتدا دستگاه خود را خاموش کنید.
- حالا دکمههای کم کردن صدا و پاور را چند ثانیه با هم نگه دارید.
- در مرحله بعد وارد صفحه سیاهی به نام بوتلودر میشوید که باید با استفاده از دکمههای کم و زیاد کردن صدا گزینه Recovery را انتخاب و با کلید پاور آن را تایید کنید.
- سپس ربات سبزرنگ اندروید را در حالت مرده مشاهده خواهید کرد. دکمه پاور را بگیرید و همزمان دکمه زیاد کردن صدا را یک بار فشار دهید.
- در صفحه بعد دوباره با زدن دکمه کم و زیاد کردن صدا گزینه Wipe Data / Factory Reset را انتخاب و با پاور تایید کنید.
- باز هم با دکمههای صدا گزینه Yes — Delete All User Data option را انتخاب و با زدن پاور آن را تایید کنید.
- اندکی برای انجام شدن کار صبر کنید و سپس با انتخاب Reboot دستگاه را راهاندازی کنید.
باز هم بهدلیل وجود برندهای مختلف احتمال دارد ترکیب دکمههایی که برای ورود به بوتلودر باید زده شود متفاوت باشد. اما معمولا کلیت کار به همین شکل است.
در پایان اینکه احتمالا با انجام مراحل فوق، بسیاری از مشکلات موبایل تان حل شده و احساس بهتری خواهید داشت.
منبع: